banner

Özellikle kadınların başlıca sorunları arasında yer alan kılcal varisler, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Çok fazla ayakta durma, ısı artışı, ayakları sarkıtarak uzun süreli oturma, kullanılan bazı ilaçlar ve diğer birçok neden varisli damarlara ve kılcal çatlaklara neden olabilir. Bu tür kılcal varisler çoğunlukla bacakta gözlense de yüzde de ortaya çıkabilir.

Lazerle Kılcal Varis Tedavisi

Kılcal varisler, damarların görevlerini yerine getirememesinden kaynaklanır. Damarların kanı kalbe etkili bir şekilde taşıyamaması, yerçekimi etkisiyle vücudun birçok yerinde varis oluşumuna neden olur. Lazerle kılcal varis tedavisi, bu sorunları çözmek için uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemde, lazer ışığı damar içindeki oksihemoglobin molekülü tarafından emilerek ısı açığa çıkar. Lazer cihazı ile damarlardaki kanın içindeki oksijen ve demir taşıyan yapılar hedeflenir. Lazer tarafından yayılan ısı yoluyla sorunlu damarlar yok edilmeye çalışılır. Yok edilen damarların kalıntıları vücut tarafından atılır. Lazerle kılcal varis tedavisi, boyutu 4 mm’ye kadar olan varislerde oldukça etkilidir. Yüzeysel damarlar için KTP ve Nd YAG lazerler en yaygın kullanılan cihazlardır. Kliniğimizde Nd YAG lazer cihazı kullanılmaktadır.

Kılcal Varis Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Kılcal varis tedavisi çoğunlukla bacak ve yüz bölgesinde uygulanır. Çünkü bu bölgelerdeki kılcal damarların üzerinde çok daha fazla çatlama ve benzer etki ortaya çıkar. Kılcal varis tedavisi, dolaşımdaki bozukluğun neden olduğu kötü görüntünün ortadan kaldırılmasına izin verir. Kılcal varis tedavisi ile bacaklarda ve yüzde görülen problemler ortadan kaldırılır ve varisli damarların neden olduğu ağrı gibi şikayetler de önlenir.

Kılcal Varis Tedavisinden Kimler Yararlanabilir?

Kılcal varis tedavisi, yüz ve bacak bölgelerinde kılcal varis problemleri olan 20 yaşın üzerindeki tüm kadın ve erkekler üzerinde etkili bir yöntemdir. Kalp hastalığı olanlara, kanser hastalarına ve hamile kadınlara uygulanması önerilmez.

Lazer Kılcal Damar Tedavisi Riskli Midir?

Kılcal varis tedavisi uygulamaları güvenlidir ve deneyimli uzman doktorlar tarafından uygulandığı takdirde herhangi bir risk taşımaz. Nd YAG lazer cihazı uygulamaları sonrası hafif kızarıklık ve şişlik olması normaldir ve bu yan etkiler kısa sürelidir.

Kılcal Varis Tedavisi Ağrılı Bir Prosedür Müdür?

Nd YAG lazer cihazı ile kılcal varis tedavisinde ağrı hissi minimal düzeydedir. İşlemden önce uygulanan kremler ağrı oluşumunu önler. Ayrıca, kullanılan lazerlerin soğutma başlıkları sayesinde ağrı minimalize edilir. Küçük varis tedavilerinden sonra varis çorabı kullanımına ihtiyaç duyulmamaktadır.

Kılcal Varis Tedavisini Tamamlamak İçin Kaç Seans Gerekir?

Yüzdeki kılcal varis tedavisi için 2-4 seanslık bir uygulama yeterlidir. Uygulamalar 6-10 haftalık aralıklarla yapılır. Bacaktaki kılcal varis tedavisi için ise kılcal damar yoğunluğuna bağlı olarak 6-8 hafta aralıklarla ortalama 2-4 seans gerekmektedir. Oluşabilecek hassasiyetin önüne geçmek için, yaz döneminde uygulama yapılmaz. Kılcal varis tedavisi kısa sürede etkisini gösteren bir uygulamadır. İkinci seans itibariyle sonuçlar ortaya çıkmaya başlar.