banner

Karbon peeling, cildinize yenilenmiş, yumuşak, pürüzsüz ve sıkılaşmış bir görünüm sağlayan tamamen ağrısız bir lazer tedavisidir. Yağlı cilt, genişlemiş gözenekler, donuk cilt rengi ve sivilce şikâyeti olan kişiler için oldukça faydalıdır. Aynı zamanda cildinizi soymak ve yenilemek için mükemmel bir yoldur. Karbon peeling uygulaması esnasında cilde gözeneklerin derinliklerine nüfuz ettiği bir sıvı karbon tabakası uygulanır. Sürülen bu karbon solüsyonu cilt üzerinde 10-15 dakika bekletilir. Bu süre esnasında cilt gözenekleri solüsyonu emer. Q switched Nd: Yag lazerden gelen ışınlar, bu karbon parçacıklarına yönlendirilir ve alanın üzerinden geçen lazer, karbonu yok ederek ölü deri hücrelerini, kirleticileri ve yağı beraberinde getirir. İkinci aşamada ise non-ablatif adı verilen cilt gençleştirme işlemi uygulanır.

Karbon Peeling Uygulamasının Faydaları

  1. Temizleme:

Karbon, gözeneklerin derinlerinden yağ ve kirletici maddeleri emme özelliğine sahiptir. Lazer ile ciltte karbon sürülmüş alanın üzerine uygulama yapıldığında, yağı emmiş olan karbon partikülleri hedeflenir. Karbon partikülleri yok olurken, beraberinde yağ ve kirli maddeler de temizlenir.

  1. Soyma:

Karbon solüsyonu sürülmüş olan cilde lazerle uygulama yapıldığında, ölü cilt hücreleri temizlenir ve ciltte etkili bir eksfoliasyon elde edilir. Sonuç, daha az gözenek boyutu ve daha eşit cilt tonu ile daha yumuşak, parlak bir cilttir.

  1. Gençleştirme:

Karbon peeling uygulamadaki ısı artışı sonucunda derideki kollajen yapıları uyarır. Böylece ciltte sıkılaşma ve toparlanma izlenir.

  1. Sivilce Oluşumunu Engelleme ve Aşırı Yağı Yok Etme:

Karbon peeling tarafından üretilen ısı, sivilce ve akneye neden olan bakterileri azaltır ve yağ bezlerini küçültür. Böylece daha az yağ üretimi olacağından gözeneklerdeki tıkanıklık azalır.

Tüm cilt tedavileri gibi, karbon peeling de iyi bir cilt bakımı rutini ve günlük yüksek spektrumlu bir güneş koruyucu kullanımı ile desteklenmelidir. Yaz kış uygulanabilen karbon peeling tedavisi ile ilk seansla birlikte gözle görülür sonuçlar elde edilebilir, ancak uzun vadeli sonuçlar için 1-3 hafta aralıklarla 4-5 seanslık bir uygulama programı önerilmektedir.